E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur? Yüklemek için Ne Gerekiyor?

2021-03-17

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur? Yüklemek için Ne Gerekiyor?

E-ticaret sitesi nedir?

Kısaca e-ticaret, web tabanlı bir yazılıma sahip olmak ve bir online alışveriş sitesi oluşturmaktır. Markanızı E-Ticaret sitesi ile birleştirebilir, online ürün satışı yaparak kazanç elde edebilirsiniz. İyi bir e-ticaret sitesine sahip olmak için iyi bir yazılım firmasına sahip olmanız gerekir. E-Ticaret oluşumu 1995 yılından günümüze başlamıştır. Pandemi ile birlikte online alışveriş ve tüketim diğer yıllara göre önemli ölçüde iyileşmiştir. Ürünler, promosyon, satış, dağıtım ve ödeme koşulları gibi fırsatlar elektronik ticaret yani e-ticaret olarak tanımlanabilir.

E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

E-ticaret açmak için öncelikle bir markaya ihtiyacınız var. Zaten bir markanız varsa uygun bir alan adı satın almalı ve bu uzantıya uygun bir e-ticaret paketi satın almalısınız. Markanızı kaydettirmeli ve bir şirket sahibi olmalısınız. Sınırlı, Anonim veya şahsen bir vergi sertifikasına ihtiyacınız olacak. Online ödeme yöntemi için kargo ve bankalar ile anlaşmanız gerekmektedir. Gerekli belgeleri topladıktan sonra sitenizi iyi bir yazılım firmasına emanet ederek firmayı oluşturabilir ve markanız ile güçlü bir ortaklık geliştirebilirsiniz.

E-Ticaret Web Sitesi Açmak İçin Neler Gereklidir?

E-ticaret sitesi için temel unsurları listeleyelim.

15 Adımda E-Ticaret Hedefleri Oluşturma;

Marka Adı ve Domain Sahibi Olmak
Hedef kitleyi belirlemek ve bir strateji belirlemek
Çeşitliliğe ve tanıtıma dikkat etmek
Zengin bir e-ticaret paketi satın almak
Vergi mükellefi olmak ve fatura kesebilmek
Kargo şirketleri ile anlaşmalar yapmak
Çevrimiçi ödeme koşulları için bankalarla anlaşma
İyi bir altyapıya sahip olmak
Sosyal medya hesaplarını açma
SEO ve Sem çalışmaları yapmak
Reklam kampanyalarına özel
Tanıtım broşürleri oluşturmak için.
Satış planları oluşturmak
Kaliteli ürün ve içerik sağlamak
N11, GittiGidiyor, HepsiBurada gibi sitelerle entegrasyon oluşturma

E-Ticaret Web Sitesinin Avantajları Nelerdir?

İnsanları uzaktan alışveriş yapmaya teşvik etmenin ve onlara çevrimiçi alışverişin ne kadar keyifli ve güvenilir olduğunu göstermenin ilk adımı olabilir. Onbinlerce kişi size tek bir tıklama ile kolayca ulaşabilecek. Siteniz 7/24 açık olacak ve ziyaretçiler istedikleri zaman alışveriş yapabilecekler. Düşük bir bütçe ile başlayabilir, satışlarınız arttıkça bütçelerinizi artırabilir ve geniş bir ürün yelpazesine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. İster evden çalışabilir, isterseniz kendinize butik bir firma açabilirsiniz. Depo ihtiyacı olmadan tedarikçilerinize ulaşabilir ve kolayca satış yapabilirsiniz. Küçük bütçeli reklamlarla adınızı duyurabilir ve markanızın adını her yerde yayınlayabilirsiniz. SEO yapabilir ve sitenizi orijinal içerikle zenginleştirebilirsiniz. Kazandıkça kendinizi geliştirebilir ve hedeflerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Kendinizi kendi işinizin patronu ve iyi bir girişimci olarak kanıtlayabilirsiniz. E-ticaret macerası size güven ve deneyim sağlayacaktır.

E-Ticaret Paketini Nereden Satın Alabilirim?

İyi bir e-ticaret paketi satın almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey altyapı olmalıdır. Gelişmiş bir e-ticaret paketinde size birçok olanak ve seçenek sunulmalıdır. Sitenizin mobil uyumluluğu, site içi hızı ve filtreleri yeni nesil ve çağla uyumlu olmalıdır. Bir çok e-ticaret paketi seçebilir, bütçenize uygun bir yazılım paketi ile maceranıza hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Vikaon e-ticaret teknolojileri sizin için uygundur; Küçük, orta, büyük ve xlarge paketleri ile e-ticaret yazılım hizmetleri sağlar. Bütçenize en uygun paketi seçip sitenizi hayata geçirebilirsiniz. Bu paketlerde; Başlıca temel özellikler, ürün yönetimi, pazar entegrasyonu ve ekstra modül seçenekleri vardır. Dilerseniz demo mağazasını inceleyip vikaon e-ticaret sistemlerinin frontend ve panelini test edebilirsiniz. Site hakkında tecrübe edinebilir ve oradan ne tür bir e-ticaret sitesi istediğinize bakabilirsiniz. Sipariş oluşturabilir, panele aktif olarak göz atabilir, sitenin hızını ve arayüzünü test edebilirsiniz.