Neden E-Ticaret Yapmalıyım? Avantajları Nelerdir?

2022-09-14

İnternet, çağımızda devasa bir kitle tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla fazlasıyla insanın bulunduğu bu açık pazar, yeni yatırımcıları bekliyor. Yatırımcıların daha iyi gelirler elde etmesi için de işlerini bir sonraki adıma taşımaları gerekiyor. Durum böyleyken birçok iş yeri sahibi, yükselen yeni trendlerden bir olan e-ticarete yönelmeye başladı. Ancak pek çoğunun aklında şu soru var: Neden e-ticaret yapmalıyım?

Şirketini bir sonraki seviyeye taşımakta zorlanan geleneksel ve yeni yatırımcılar için ise bu platform biçilmiş kaftandır. Diğer yandan sadece şirketin bulunduğu konumdaki müşteriler için erişime açık olmak büyük bir kaynak israfıdır. Dünyanın her bir yanından müşterilere hizmet vermek varken sadece küçük bir alanda kalmak hizmetinizden çoğu kişinin faydalanamaması demektir.

Neredeyse her firma bir e-ticaret sitesine sahip olmaya başladı. Sonuç olarak kalitesiz hizmetlerin sayısı da bir hayli arttı. Müşterilerin kaliteli hizmet aradıkları böyle bir zamanda çözüme, yerel yatırımcıların kendi sitelerini kurmasıyla ulaşılabilir. İnternete yapılacak doğru yatırım ise her zaman iyi bir sonuç getirir.

Bir şirketin büyümesinin en kesin yolu, daha fazla kişiye hizmet sunması olacaktır. Toplumda vereceğiniz hizmet ile ilgilenecek belli oranda potansiyel müşteri vardır. Eğer küçük bir alanda sıkışık kalırsanız, hizmet verebileceğiniz kişi sayısı sınırlı kalır. Ancak siz bu sınırı genişletirseniz, işte o zaman bir gelişmeye başlarsınız

E-Ticaret Nedir?

Elektronik ticaret, kısaltılmamış hali ile e-ticaret, internetin kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber ortaya çıkan bir kavramdır. Üretim, reklam, satış, gönderim, ödeme başta olmak üzere olan işlemlerin hepsinin internet üzerinden yapılması işlemidir. Müşterilere ve satıcılara sağladığı sınırsız avantajlar sayesinde her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Dolayısıyla e-ticaret siteleri sayesinde müşteri potansiyelinizi bulunduğunuz yerleşkeden dünya çapına genişletebilirsiniz. Gerçekleştireceğiniz bu hamle sayesinde büyük bir sıçrama yapabilirsiniz.

Aslında genel olarak her girişim, bir platform üzerinden yapılır. Bu girişimi ilk başlattığınızda bulunduğunuz platform en fazla bulunduğunuz il kadar olabilir ve bu şekilde genişlemek için yeni şubeler açmanız gerekmektedir. Böyle bir adım atmak ilk başta yapılabilecek farklı yöntemlere bakıldığında oldukça maliyetlidir. Bu şekilde elde edeceğiniz fiyat ve performans dengesine baktığınızda sonuç can sıkıcıdır. Gidilecek en kârlı yol ise e-ticaret sitesine çıkmaktadır.

E-Ticaretin Getirileri

Daha geniş bir kitleye hitap etmenize yardımcı olacak birçok yöntem vardır fakat bu konuda en çok emeğinize değecek yatırım bir e-ticaret sitesidir. Bir e-ticaret sitesinin size sağlayacağı çok sayıda avantaj vardır. İşte bir e-ticaret sitesi size ve şirketinize bu avantajları sağlayabilir:

  • E-Ticaret sayesinde geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha ucuza işlemlerinizi halledebilirsiniz.
  • Diğer gereksiz harcamaların kısılmasıyla birlikte elinize geçen sermayeyi şirketinizi bir ileri adıma taşımada kullanabilirsiniz. Bu sayede gelirinizi çok daha yüksek seviyelere çıkarabilirsiniz.
  • 7 gün 24 saat hizmet verebilecek bir sistem kurabilirsiniz. Yüz yüze yapılan ticaret işlemlerinde insan kaynaklarının yetersizliği ve pahalılığından kaynaklı olarak istenilen verimi alamayabilirsiniz. Bu gereksiz harcamaları daha karlı bir yatırım için kullanmak kulağa nasıl geliyor?
  • Gece ve gündüz çalışan e-ticaret sisteminiz sayesinde çok daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.
  • Elinizdeki ürünleri çok daha kolay ve hızlı şekilde tüketebilirsiniz.
  • Müşteriler için daha temiz bir katalog sağlayabildiğiniz için ürünlere hızlı bir erişim sağlamalarına yardımcı olabilirsiniz.

Çoğu konuda sizin daha fazla kâr sağlamanıza yardımcı olacak bu hamle, her şirketin bulunması gereken bir platforma geçiş ile olacaktır. Doğru ve ucuz bir yatırım ile firmanızın ne kadar gelişme gösterdiğini gördükten sonra kendinize bunu daha önce neden düşünmediğinizi soracaksınız.

Nasıl E-Ticaret Yapabilirsiniz?

E-Ticaret siteleri kurulumu ancak doğru ve kaliteli şekilde yapılırsa verimli sonuçlar ortaya çıkabilir. Görünüşünde ve sisteminde aksaklıklar bulunan bir e-ticaret sitesi hem güvenilmez görünecektir hem de markanıza zarar verecektir. İşte bu yüzden Vikaon gibi profesyonel bir ekip tarafından destek almalı ve adımlarınızı doğru atmalısınız.

Vikaon sayesinde, alanında uzman ve tecrübeli isimlerden alacağınız danışmanlık hizmeti ile şirketinize özel e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. Çok sayıda rakibin bulunduğu bu platformda doğru yerden, gerekli desteği almazsanız, yükselmeniz son derece zordur. Bu yüzden SEO ve SEM hizmetleri de dahil olmak üzere pek çok konuyu kapsayan Vikaon e-ticaret sitesi hizmeti ile ömür boyu kâr oranınızı arttırabilirsiniz.