B2B Nedir? B2B İş Modeli Nasıl Uygulanır?

2022-08-30

İnternet, bugün insanlar arasındaki uzaklığı azaltan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bu da insanların her türden hizmete ve ürüne daha kolay erişebileceğini anlamını taşımaktadır. Ancak bu müşteriler tarafından işin görünen yüzüdür. Şirketler tarafında ürün ve hizmetlerinin nasıl kolay erişilebilir hale geldiğini anlamak başka bir konu. İster büyük ister küçük bir şirket olun, büyüme gösteriyorsanız her zaman yardıma ihtiyacınız olacaktır. B2B denen bir iş modeli ise işte bu noktada yardımınıza koşuyor. Bu makalede de “B2B nedir ve B2B iş modeli nasıl uygulanır?” gibi sorulara cevap vererek bu konuya açıklık getireceğiz.

 

B2B Kavramı

E-Ticaret denildiği zaman karşımıza sıklıkla çıkan B2B kavramı “Business to Business” anlamına gelen bir iş modelidir. Dilimizde işletmeden işletmeye şeklinde ifade edilen bu kavram şirketlerin ya da işletmelerin birbirleri ile yaptığı işlemleri anlatıyor. Bu işlemler oldukça basit olduğu kadar karmaşık yapılarda da olabilir. En bilindik durumu olarak üretici şirketlerin toptan satıcı şirketlerle ilişkisini örnek verebiliriz. Üretici şirketler müşterilerine direkt ulaşmak yerine kendileri adına satmaları için başka şirketlerden yardım alabilirler. İşletmeden işletmeye ifadesi de tam olarak buradan gelir.

Ticaretin gelişmesi doğal olarak B2B kavramının da gelişmesine ve farklı alanlarda uygulanmasına ön ayak olmuştur. Bu yüzden B2B iş modelinin işletmelere sağlayacağı faydalar da farklılaştı. Örneğin ürün tabanlı olarak yukarıda da anlattığımız bir B2B iş modelinden bahsetmiş oluruz. Bundan farklı olarak işletmeler;

  • Üretim aşamalarında ihtiyaç duydukları hammaddeleri başka işletmelerden temin edebilirler.
  • Kendilerinin yetersiz kaldığı operasyonel durumlarda bu hizmeti veren işletmelerden yardım alabilirler.
  • Farklı alanlarda yapacakları girişimlerde, bu alanda uzman kişilerden yardım alabilirler.

Ürün tabanlı düşündüğünüz zaman B2B iş modeli oldukça mantıklı gelmektedir. Ancak sadece ürün odaklı düşünülemez. Özellikle günümüzde e-ticaret konusunda da B2B modeli son derece kullanışlı olduğunu kanıtlamıştır.

 

B2B ve E-Ticaret

E-Ticaret söz konusu olduğunda akla işletmeden işletmeye yerine işletmeden tüketiciye fikri gelmesi daha olasıdır. Zaten e-ticaret de bu şekilde açıklanabilir. Yine de e-ticaret alanında B2B oldukça önemli bir kavram. Bunun sebebi e-ticarette de tüketiciyle ilişkisi olan bir işletmenin yer almasıdır. Dolayısıyla bahsettiğimiz işletmenin de mutlaka diğer işletmelerden alabileceği hizmetler olacaktır.

Buna en iyi örnek internetten kitap satışı yapmak isteyen bir işletme verilebilir. Satış yapabileceği internet sitesini kurmak ve yazılım desteğini almak için bu işletme mutlaka yardım almak zorundadır. Diğer yandan kitaplarını toplu olarak satabileceği başka bir e-ticaret işletmesiyle ilişki kurmak zorundadır. E-Ticaret, pazarlamayı ve satış stratejileri farklı yollara evrimleştiren bir olgudur. Bu yüzden e-ticaret yapan şirketlerin ihtiyaçları da zamanla farklılaşacak, B2B iş modeli de tam burada devreye girecektir.

 

B2B İş Modeli Nasıl Uygulanır?

İşletmeden işletmeye bile olsa ticaretin kuralları oldukça basittir. Elinizde bir ürün ya da hizmet olsun, hiç fark etmez. Yapmanız gereken tek şey verdiğiniz ürün ya da hizmeti almaya ihtiyaç duyacak işletmeleri bulmaktır. Ancak sahip olduğunuz ürün ya da hizmetleri veren sadece sizin işletmeniz olmayabilir. Bu durumda da pazarlama stratejilerinizi ortaya koymanız gerekir. Kısaca uygulama aşamalarını aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:

  • Hedef kitlenin oluşturulması
  • Hedef kitleye ulaşılması
  • Ürünlerin ya da hizmetlerin pazarlaması

B2B iş modeli yazıldığı kadar kısa bir uygulama değildir. Verdiğimiz başlıkların hepsi kendi içinde farklı uygulama şekilleri oluşturur. Örneğin, ürünlerin ya da hizmetlerin pazarlaması oldukça geniş bir konudur. Sahip olduğunuz ürüne ya hizmete göre stratejiler geliştirilmesi gerekir. Vikaon’da bizler tam olarak bu ayrıntıları hesaplayarak B2B hizmeti sağlamaktayız.

Öncelik her zaman için hedef kitlenin belirlenmesinde yatar. Çünkü satış yapacağınız kişiler yoktur, işletmeler vardır. Bu yüzden stratejik bir yaklaşım türü benimsenmelidir. Neyi önemsedikleri, kendi satış politikaları gibi konuları incelemek her zaman yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu işletmelerin kendi hedef kitlelerini de incelemek gerekiyor. Hizmetlerinizi pazarlama konusunda hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını bilmek size büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu avantajları elde edebilmeniz için B2B uygulamalarınızı Vikaon’da bizlerle birlikte yapabilirsiniz.