Kapıda Ödeme Sistemi Nedir? Avantajları Nelerdir?

2022-09-02

Teknolojinin gelişmesi ile alım-satım ilişkileri de değişmeye başladı. Bu ilişkilerin de değişmesi ile geleneksel ticaret yerini e-ticarete bıraktı. Dolayısıyla her geçen gün e-ticaret yapan firmaların da sayısı artış gösteriyor. Çünkü artık satıcılar internet aracılığı ile ürünlerini daha geniş kitlelere kolaylıkla ulaştırabilmektedir. Bu noktada e-ticaret sitelerinde sunulan ödeme seçenekleri de müşteriler için belirleyici olmaktadır. Peki bu ödeme seçeneklerinden olan ve pek çok müşterileri tarafından güvenilir kabul edilen kapıda ödeme sistemi nedir ve nasıl uygulanır?

 

Kapıda Ödeme Nedir?

Müşterilerin en çok endişe duyduğu konuların başında ödeme seçenekleri gelmektedir. Çoğu e-ticaret sitesi, müşterilerinin ödeme güvenliğini sağlamak için 3D Secure ya da SSL sertifikası gibi yöntemler kullanır. Bu yöntemler haricinde ise birçok müşteri, hala ürün adrese ulaştıktan sonra elden ödeme yapmayı tercih etmektedir. Bu yüzden e-ticaret sitelerinin kapıda ödeme seçeneğini sunması, prestij ve güvenilirlik noktasında önemli avantaj sağlar.

 

Kapıda ödeme sistemi ile aldığınız ürünün ücretini, doğrudan ürünü getiren kargo yetkilisine ödeyebilirsiniz. Daha sonraki para transferi ise kargo firması ve satıcı arasında gerçekleşir. Böylece satıcı ürünün bedeline ulaşırken müşteri de istediği ürüne kavuşmuş olur. Durum böyleyken “Kapıda ödeme sistemi nedir?” sorusuna kısaca, kapınızın önünde gerçekleşen alışveriştir, yanıtını verebiliriz.

 

E-Ticaret sitesinin ve satıcının sunduğu hizmetlere göre kapıda ödeme sisteminde müşterinin kullanacağı ödeme şekline müşteri kendisi karar vermektedir. Yani müşteri isterse ödeme elden nakit olarak da gerçekleştirilebileceği gibi pos cihazı aracılığı ile kredi ya da banka kartı ile de gerçekleştirilebilir. Vikaon’un sunduğu ödeme seçenekleri entegrasyonu ile e-ticaret siteniz tüm bankaların ödeme altyapıları ile entegre olur. Ayrıca bu entegrasyon ile;

●      PayU,

●      Garanti Pay,

●      BKM Express,

●      İyzico,

●      Paytr, gibi sanal pos uygulamalarından da ödeme alabilirsiniz

Aynı zamanda Vikaon, e-ticaret sitenizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak müşteri potansiyelinizi arttırır.

Kapıda Ödeme Sistemi Nasıl Kurulur?

Kapıda ödeme entegrasyonunun gerçekleştirilebilmesi için kargo entegrasyonunun da yapılması çok önemlidir. Çünkü sonuçta ürünü adresinize teslim eden de ödemeyi alan da kargo yetkilileridir. E-Ticaret sitenize kapıda ödeme hizmeti eklemek isterseniz Vikaon kargo entegrasyonu ile de hizmetinizdedir.

Vikaon; Aras Kargo, Yurtiçi Kargo, Sürat Kargo, MNG Kargo ve UPS firmaları ile doğrudan entegrasyon kurarak kargo şirketlerinin altyapılarına tam uyum sağlayabilmektedir. Bu kargo entegrasyonu, sadece ödeme yöntemleri açısından değil, kargo durumunun sorgulanabilmesi ya da takip edilebilmesi açısından da çok önemlidir.

 

Kargo entegrasyonu yapıldığında ve ürün taşınmaya hazır olduğunda otomatik olarak kargo firmasına bilgi gitmektedir. Ürünün yol boyunca ulaştığı her durak ile ilgili bilgiler de müşteriye iletilir. Aynı zamanda e-ticaret sitesi ya da kargo firması tarafından verilen bir gönderim kodu ile müşteri site üzerinden ürün takibini gerçekleştirebilmektedir.

Kapıda Ödeme Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Kapıda ödeme yapmanın bir diğer avantajı da müşterinin ürünü gördükten sonra ödeme yapmasıdır. Bu sayede e-ticaret sitesinde seçilen ürüne ödeme yapıldığı teyit edilmiş olur. Aksi takdirde yani istenilen ürünün gelmemesi ya da hasarlı gelmesi durumunda müşteri ürünü teslim almaktan vazgeçebilir. Ürünü kolay bir şekilde iade edebilmek ve paranın geri alınması ile uğraşılmaması, müşterilerin kapıda ödeme seçeneğini etmelerinin başlıca sebebidir.

Kapıda ödeme başta olmak üzere merak ettiğiniz her konu için Vikaon, sunduğu entegrasyon paketleri ile daima yanınızdadır. Kendi e-ticaret sitenizi kurmak ya da optimize etmek için Vikaon hizmetlerinden gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz.